Parada Baloanelor – Campul Cetatii

Autor: Adi BUZAN

In perioada 23-25 septembrie 2011, a avut loc a VI-a editie a Paradei Baloanelor cu Aer Cald, primul si pana acum singurul eveniment de acest gen din  Romania. Mentionat de un cotidian ca si “couleur locale”, festivalul este organizat de Asociatia Sportiva Nyarad – Eremitu in colaborare cu Consiliul Judetean Mures si Consiliul Local Eremitu.

Festivalul si ideea acestui festival a fost o urmare a discutiei dintre trei prieteni si are ca scop  prezentarea acestui sport/hobby, din pacate destul de putin cunoscut in  Romania. Momentan in  Romania  sunt aproximativ 6-7 baloane cu aer cald, majoritatea in Bucuresti, aceste baloane luand parte la diferite evenimente socio-culturale din  tara. Evenimentul de la Campu Cetatii ajuta aceste echipaje sa se intalneasca cu alte echipaje din strainatate si totodata da ocazia unui schimb de experiente.

Incepand cu anul 2006, cand au fost prezente 3 echipaje si cateva sute de privitori, am ajuns ca in anii trecuti sa avem 12-14 baloane din 5-6 tari si in jur de 18-20.000 de vizitatori, dovada fiind randul de masini de cativa kilometri si blocajele de pe drumul judetean ce leaga Campu Cetatii de Targu Mures si Sovata.

In ceea ce priveste vizitatorii, majoritatea sunt din zona si din judetele vecine. Anul acesta sunt rezervari la cazare si la zbor de pe tot cuprinsul Romaniei si din Ungaria, persoane care si-au planificat concediile astfel incat sa poate participa la acest eveniment unic.

Prezenta paramotorului este una dintre constantele acestui eveniment, oferind, de fiecare data, pe langa o pata de culoare, sute de fotografii si filme realizate exceptional.

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Adi BUZAN

Mai multe detalii gasiti pe: www.paradabaloanelor.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Evenimente și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Parada Baloanelor – Campul Cetatii

  1. Pingback: Cum au defilat baloanele la Campul Cetatii - Pilot Magazin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s