Aprob decolarea! Paramotorul in premiera pe Alexeni!

Autor: Ionut RITES

  • Filmare: Laura RITES
  • Piloti paramotor: Tavi GUTU & Ionut RITES

Pe data de 24 septembrie 2011 ARPIA si Regional Air Services au organizat mitingul aviatic „Alexeni, aprob decolarea!”.

Evenimentul a marcat aniversarea a 60 de ani de aviatie la Alexeni, dar si intrarea aerodromului in circuitul civil prin autorizarea de catre AACR.

Spectacolul aerian a fost sustinut  de catre Aeroclubul Romaniei (evolutii aeriene cu avioane Extra-300, Zlin, lansari de parasutisti), Iacarii Acrobati, SMFA, Scoala Superioara de Aviatie, Scoala de Zbor Tuzla, Fly Level, dar si de piloti privati de paramotoare.

Atmosfera intalnirii a fost sustinuta si de catre Asociatia Aripi Romanesti, Pilotshop si Machete Avioane.

A fost un spectacol reusit, bine organizat si comentat exceptional, continuat cu un bufet plin de personalitati marcante de pe esicherul politic.

 Aeroportul Alexeni, din judetul Ialomita, a fost redat aviatiei

Aeroportul Alexeni, situat în localitatea ialomiteana cu acelasi nume a redevenit operabil, dupa ani buni în care nu a fost utilizat. Aerodromul poate fi folosit de catre aviatia civila pentru operatiuni de aviatie generala, cu aeronave având greutatea maximă 7 tone. Aici va exista o scoala de aviatie, disponibila indiferent de anotimp, si vor fi efectuate servicii de aero-taxi, la preturi rezonabile.

Aerodromul Alexeni este situat in localitatea cu acelasi nume din judetul Ialomita. Are în spate un istoric de 60 ani, dispunand de o pista betonata de 2.500 m, bretele adiacente de 1000 m, hangare si spatii administrative.

In prezent, aerodromul Alexeni aflat in administrarea Ministerului Justitiei (prin HG 611/29.05.2003), este reabilitat si utilizat partial de compania REGIONAL AIR SERVICES pentru folosirea de catre aviatia civila, pentru operatiuni de aviatie generala, cu aeronave avand greutatea maxima 5,7 tone.

REGIONAL AIR SERVICES este in curs de obtinere a inregistrarii ca aerodrom civil, de la Autoritatea Aeronautica Civila Romana. Cu aceasta ocazie, aerodromul Alexeni este deschis utilizarii publice de catre toti operatorii aerieni.

Compania REGIONAL AIR SERVICES detine si administreaza primul aerodrom privat din Romania, la Tuzla. De-a lungul anilor a organizat unele dintre cele mai spectaculoase mitinguri aviatice din tară: World Elite Aerobatic Formula, Tuzla Fly In sau Aero GP. Au fost evenimentele unde au zburat în premiera in Romania campioni internationali precum Jurgis Kairys, Svetlana Kapanina sau Zoltan Veres.

De asemenea, REGIONAL AIR SERVICES si-a consolidat o pozitie de top in clasamentul operatorilor aero-taxi si al scolilor de aviatie din Romania prin intermediul serviciilor disponibile la Tuzla.

Mai multe detalii gasiti pe: http://www.aeroalexeni.ro/

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Evenimente și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s