Paramotorul a evoluat inca o data la TransilvAero Show

Autor: Ionut RITES

Această prezentare necesită JavaScript.

Foto: Laura RITES & Adi BUZAN & Sebastian RADU – Pilot Magazin & Codrut Bratosin/Photoavia/Aripi Romanesti & romanian-spotters.forumer.ro

Anunturile repetate de natura sa atraga cati mai multi participanti la miting au dat roade, pentru ca 6 paramotoare au fost mai multe ca 2 sau 3 ce au marcat evolutiile anterioare, motiv pentru care putem vorbi de un bun inceput.

Ne bucuram ca incet, incet, paramotorul incepe sa se faca cunoscut, ca organizatorii manifestarilor aeriene incep sa ne invite la propriile actiuni, capatand incredere intr-o ramura a sportului aeronautic, putin cunoscuta pana in prezent.

Cand am fost inrebat care este programul nostru, le-am raspuns ca noi nu avem nevoie de asa ceva, intrucat suntem capabili sa zburam precum liliecii in pestera, fara abordaje. Era evident o gluma, care, pe langa hazul starnit, a reusit sa ridice stacheta respectului asupra evolutiei noastre.

Programul paramotorului a fost cel „clasic”, de grup, dar si evolutii solo. Evolutiile noastre au fost in numar de trei, precum cele ale parasutistilor sau pilotilor de pe Extra, fara sa fim in nici un fel dezavantajati.
Paramotorul a deschis mitingul aviatic, a avut o interventie pe la jumatatea acestuia, iar spre sfarsit a primit mai bine de 20 de minute de evolutie.

Desi credeam ca publicul va pleca spre sfarsit, spre seara, cand atmosfera a inceput sa se racoreasca, am avut placuta surpriza sa vad ca numarul spectatorilor era acelasi, doritor totodata sa incerce diferite forme de zbor.

Satisfactia a fost maxima: paramotorul a fost in avantaj la capitolul senzatie.

Multumirea decurge atat din faptul ca nu au fost incidente de zbor, cat si datorita faptului ca organizatorii au pus la dispozitie combustibilul necesar desfasurarii activitatii. Bufetul a fost de asemenea exceptional.

Cu toate acestea, am sesizat ca noi, „haiducii”, inca avem mici probleme de integrare intr-un program rigid de miting, avand tendinta de a mai face … inca o trecere, pe nervii conducatorului de zbor.Filmare: Laura RITES

Multumim pilotilor care au contribuit la dezvoltarea imaginii paramotorului prin prezenta lor la miting.

Multumim Clubului Sportiv MotoFlyRo pentru trofeele deosebite oferite pilotilor de paramotor pentru participarea la acest miting aerian.

Multumim conducatorului de zbor Stelu COJOCARU, care a tolerat micile noastre „neajunsuri”.

Multumim directorului general al Aeroclubului Romaniei, George ROTARU care ne-a prins in programul TransilvAero Show, cu speranta ca o va face si data viitoare.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Paramotor. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Paramotorul a evoluat inca o data la TransilvAero Show

 1. Pingback: Paramotorul- un sport din ce in ce mai iubit! - Pilot Magazin

 2. Tetei Cojocaru zice:

  Vă văd, vă urmăresc şi vă admir în egală măsură, cu acea invidie camaraderească.
  Fiind oarecum „meseriaş” nu mă pot opri uneori să nu mă întreb CUM DUMNEZEU???!!! nu explicaţi lumii la ceea ce vă expuneţi – ca inconştienţii.
  Argumentez:
  Toate „babele” cu capacitate de influenţare a deciziei (neveste de… ) mă întrebau la recepţii de gală care este CEA MAI MARE înălţime de le care am sărit.
  Răspundeam invariabil: 5500 m doamnă (am făcut-o, pe bune, cu BG- 7, militar)
  Nici o proastă nu m-a întrebat: Dom-le dar care este CEA MAI MICĂ ÎNĂLŢIME de la care aţi sărit?
  Foamfe.
  („fefelegi” de ale lui IOAN SLAVICI) cu pretenţii de patroane, de parlamentare, etc – pe tocuri de 12, genţi de firme pe care le-am protejat în Românica – căutam „contrafaceri”
  Poate vi se pare stupid ca VOI să descrieţi „frumuseţile naturii văzute de sus” iar eu să vă povestesc de babe troglodite
  Orice activitate umană – are o continuitate
  VOI???
  La ce continuitate vă gângiţi????…
  PS. Cu un minim de atenţie aţi o observa

  • Ionut RITES zice:

   Multumesc de comentariu. Adevarul e ca sunt deseori intrebat: Voi de ce nu zburati mai sus? Si, evident, le dau acelasi raspuns…pentru ca sus poate zbura oricine…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s